Pondelok 18. decembra. Meniny má Sláva

Shopping zóna od Tatra banky

Banky 04.12.2009 | 15:04 0 Komentárov

Pre tých, čo uprednostňujú nákupy cez internet z pohodlia domova, prináša Tatra banka jednoduché riešenie. Shopping zóna od Tatra banky združuje viac ako 500 online obchodov s rôznorodou ponukou tovarov a služieb. Navyše so zárukou bezpečnej platby.

Shopping zóna je tu pre všetkých, čo radi efektívne využívajú svoj čas. Stačí si kliknúť na www.shoppingzona.sk a vybrať si jednu zo štrnástich kategórií online obchodov.

Ikonky pri obchodnom názve indikujú možnosť platby, či už vďaka TatraPay alebo CardPay. Oba tieto systémy sú produktmi Tatra banky, vďaka ktorým majú používatelia internetu možnosť platiť vo virtuálnych obchodných domoch. (Viac o týchto produktoch nájdete na konci tlačovej správy.) Používatelia majú navyše možnosť vyjadriť sa ku kvalite služieb obchodníka. Hodnotenia sú starostlivo overované, hodnotiť môže len ten, kto reálne nákup uskutočnil. Najlepšie obchody sú zobrazené v rebríčku na pravej strane stránky.

Zárukou vyššej bezpečnosti je aj to, že všetky online obchody sú zmluvnými obchodnými partnermi Tatra banky.

V ponuke sú tovary a služby z oblastí ako PC a mobily, elektro, foto, darčeky a kvety, šport a zdravie, hobby a voľný čas, či poistenie online. Z viac ako 500 online obchodov si vyberie aj náročnejší záujemca.

„Neustále pozorujeme nárast platieb online, čo svedčí o tom, že už aj slovenský spotrebiteľ si zvyká na nakupovanie cez internet. Shopping zóna je pre aktívnych používateľov internetu platformou pre nákup širokej škály tovarov a služieb, navyše so zárukou bezpečnosti realizovanej platby,“ vyjadril sa Branislav Jarábek, vedúci oddelenia rozvoja elektronických distribučných kanálov.

Napriek tomu, že počas recesie pozorujeme pokles maloobchodných obratov v ekonomike, elektronický obchod rastie vysokým tempom. Počas roka 2009 každý mesiac zaznamenávame medziročné prírastky celkového obratu služby CardPay, priemerne 67 %.

Čo je to TatraPay

TatraPay je produkt Tatra banky, vďaka ktorému majú klienti možnosť platiť prostredníctvom Internet bankingu vo virtuálnych obchodných domoch.

Ako TatraPay funguje

Klient Tatra banky si vyberie tovar vo virtuálnom obchode, v objednávkovom formulári vyplní všetky potrebné informácie a pri výbere spôsobu platby klikne na ikonku TatraPay. Ihneď bude presmerovaný na stránku Internet bankingu Tatra banky. Po prihlásení sa mu zobrazí už vyplnený formulár platobného príkazu. Ak má k dispozícii viac účtov, má možnosť vybrať si, z ktorého budú finančné prostriedky poukázané. Potom už iba potvrdí platbu a peniaze z jeho účtu sú okamžite poslané na účet prevádzkovateľa virtuálneho obchodu. Následne bude opäť presmerovaný na stránku virtuálneho obchodného domu.

Výhody TatraPay

Hlavnými výhodami TatraPay je predovšetkým rýchlosť a jednoduchosť. Každý klient Tatra banky používajúci aktívny Internet banking má možnosť využiť TatraPay. Okamžite po vykonaní objednávky sú peniaze z jeho účtu poukázané na účet obchodníka. Odpadá tak nutnosť posielať tovar na dobierku, čo ocenia nielen obchodníci, ale aj potenciálni zákazníci. Tí neprichádzajú do styku s hotovosťou, čo je nielen dôležitý psychologický faktor, ale aj výhoda pre nich.

Čo je CardPay

CardPay je produkt Tatra banky, vďaka ktorému majú klienti ktorejkoľvek banky vlastniaci platobnú kartu VISA, VISA Electron, MasterCard, Maestro alebo Diners Club možnosť platiť vo virtuálnych obchodných domoch.

Ako CardPay funguje

Zákazník si vyberie tovar vo virtuálnom obchode, v objednávkovom formulári vyplní všetky potrebné informácie o nákupe a adrese dodania tovaru alebo služby a pri výbere spôsobu platby si zvolí platobnú kartu. Ihneď bude presmerovaný na web stránku Tatra banky, kde vyplní potrebné údaje – číslo svojej karty, platnosť karty, ochranný kód a v prípade 3-D Secure aj heslo. Použitie 3-D Secure technológie umožňuje overenie držiteľa platobnej karty pred odoslaním platby na autorizáciu vydavateľskej banke. V prípade ak je karta zapojená do programu 3-D Secure, bude klient požiadaný o identifikáciu prostredníctvom hesla, ktoré pozná len držiteľ karty. Banka následne zrealizuje platbu v autorizačnom centre. Po obdržaní výsledku transakcie v priebehu niekoľkých sekúnd oznámi tento výsledok zákazníkovi na svojej web stránke a obchodnému domu prostredníctvom e-mailu alebo v inom dohodnutom špecifickom formáte. Následne bude zákazník opäť presmerovaný na stránku virtuálneho obchodného domu.

Výhody produktu CardPay

Výhody produktu CardPay Naši obchodníci spolu so svojimi zákazníkmi oceňujú predovšetkým rýchlosť, jednoduchosť a bezpečnosť transakcie. Bezpečnosť je garantovaná použitím technológie 3-D Secure. V procese transakcie sa držiteľ karty identifikuje cez svoje 3-D Secure heslo. Technológia 3-D Secure je vyvinutá a podporovaná kartovými spoločnosťami VISA (Verified by VISA) a MasterCard (MasterCard Secure Code).

Tento text je tlačová správa. Investujeme.sk zverejňuje komerčné oznamy a tlačové vyhlásenia v dodanom znení a nezodpovedá za ich obsah.