Pondelok 18. decembra. Meniny má Sláva

Slovenská sporiteľňa slávnostne otvára v Bratislave svoje nové sídlo

Banky 27.11.2008 | 19:17 0 Komentárov

Slovenská sporiteľňa 27. novembra 2008 slávnostne otvára svoje nové sídlo na Tomášikovej ulici 48 v Bratislave, po necelých dvoch rokoch od začiatku jeho výstavby.

Nová budova nahradí 12 pôvodných objektov nachádzajúcich sa v širšom centre Bratislavy, v ktorých pracovali zamestnanci ústredia Slovenskej sporiteľne a jej dcérskych spoločností v ostatných rokoch.

Slovenská sporiteľňa je dlhodobo najväčšou bankou na Slovensku a jej história siaha až do 19. storočia. „Uvedomovali sme si, že takáto významná, tradičná banka potrebuje vyhovujúce sídlo. R ozhodovali sme sa medzi rekonštrukciou existujúcich budov, prenájmom nových priestorov a výstavbou vlastnej budovy. Zvíťazil posledný variant najmä pre úsporu prevádzkových nákladov, úsporu času pri presunoch zamestnancov, lepšie pracovné podmienky. Vďaka výstavbe novej budovy sme tiež mohli
vytvoriť moderné a atraktívne priestory pre našich klientov a partnerov. Som presvedčená, že nové sídlo sa stane symbolom stability nielen Slovenskej sporiteľne, ale celého súčasného slovenského bankovníctva,“ hovorí Regina Ovesny-Straka, predsedníčka predstavenstva a generálna riaditeľka Slovenskej sporiteľne . V novej budove je klientom k dispozícii pobočka a obchodné centrum pre firemných klientov. Prínosom nového sídla Slovenskej sporiteľne je aj dostatok parkovacích miest pri budove a v podzemných garážach.

Základný kameň nového sídla Slovenskej sporiteľne položila Regina Ovesny-Straka 12. októbra 2006. Objekt bol odovzdaný 30. júla 2008, keď bolo vydané právoplatné kolaudačné rozhodnutie. Prví zamestnanci sa do nových priestorov nasťahovali začiatkom septembra, poslední v závere októbra.

Pri výstavbe sme použili najmodernejšie technológie, aby sme dosiahli úspory pri prevádzke budovy a súčasne zabezpečili komfort pre zamestnancov, “ hovorí Štefan Máj, podpredseda predstavenstva Slovenskej sporiteľne. Medzi najväčšie technologické novinky použité pri výstavbe sídla Slovenskej sporiteľne patrí membránová strecha z vankúšov z priehľadnej fólie, podobná ako v plaveckom komplexe v Pekingu, odľahčený strop a  dvojitá fasáda, ktorá znižuje prehrievanie objektu a umožňuje odhlučnenie od vonkajšieho prostredia.

Nové sídlo Slovenskej sporiteľne v číslach:

– 55 520 m³ celkovej podlažnej plochy

– 29 000 m² kancelárskej plochy

– desať nadzemných a dve podzemné poschodia

– pôdorys nadzemnej časti objektu 70×70 m

– átrium s rozmerom 30×30 m