Nedeľa 17. decembra. Meniny má Kornélia

Slovenská sporiteľňa začína predávať ďalšiu emisiu hypotekárnych záložných listov

Banky 27.07.2009 | 15:23 0 Komentárov

Slovenská sporiteľňa dnes začína predaj novej 4–ročnej emisie hypotekárnych záložných listov. Sú určené najmä pre retailových klientov, ktorí si ich môžu kúpiť v obchodných miestach banky.

„Po veľmi úspešnej emisii hypotekárnych záložných listov, ktorá bola vypredaná s týždňovým predstihom, Slovenská sporiteľňa opäť umožňuje svojim   klientom výhodné zúročenie ich investícií novou emisiou hypotekárnych záložných listov s pevným výnosom 3,6 % p. a.,“hovorí Radovan Džugas, vedúci oddelenia investičných produktov Slovenskej sporiteľne a dodáva: „Klientom chceme prostredníctvom širokej siete našich obchodných miest opäť ponúknuť možnosť atraktívne investovať a nadviazať tak na úspešné emisie dlhopisov a hypotekárnych záložných listov banky obchodovateľné na Burze cenných papierov v Bratislave.“

Nový  hypotekárny záložný list Slovenskej sporiteľne má viazanosť 4 roky a garantuje výnos   3,6 % ročne.  Celkový objem emisie predstavuje 10 miliónov eur (301 260 000 Sk). Menovitá hodnota jedného hypotekárneho záložného listu je 1 000 eur (30 126 Sk). Emisný kurz bol stanovený na 100 % menovitej hodnoty. Minimálna výška investície je 3 000 eur (90 360 Sk). Predaj hypotekárnych záložných listov sa ukončí 14. augusta 2009 o 12,00 hod.

Prospekt cenného papiera v súvislosti s verejnou ponukou novej emisie hypotekárnych záložných listov schválila Národná banka Slovenska. Viac informácií o hypotekárnom záložnom liste nájdu potenciálni investori v Prospekte cenného papiera a na stránke  www.slsp.sk.

Tento text je tlačová správa. Investujeme.sk zvereňuje komerčné oznamy a tlačové vyhlásenia v dodanom znení a nezodpovedá za ich obsah.