Sobota 16. decembra. Meniny má Albína

Slovenská sporiteľňa zlacňuje úvery na bývanie, sadzby klesli o 0,3%

Banky 01.02.2010 | 11:15 0 Komentárov

Slovenská sporiteľňa od dnes znižuje úrokové sadzby úverov na bývanie. Výhodnejšie úročenie získajú klienti pri všetkých typoch fixácií.

Sadzby pri úveroch na bývanie znižuje Slovenská sporiteľňa za posledných 12 mesiacov po piatykrát. Úver na kúpu či rekonštrukciu nehnuteľnosti tak môžu klienti získať s úrokom už 4,29%. „Ľudia, ktorí riešia financovanie bývania, majú v tomto období ideálnu možnosť. Dôvodom je kombinácia atraktívnych úrokových sadzieb s nízkymi cenami nehnuteľností,“ vysvetľuje Michaela Trojčáková, vedúca oddelenia retailových úverov Slovenskej sporiteľne.

Úrokové sadzby Úveru na bývanie:

Úrokové sadzby od 1. 2. 2010

1-ročná fixácia

od 4,29 % p. a.

3-ročná fixácia

od 4,49 % p. a.

5-ročná fixácia

od 4,69 % p. a.

10-ročná fixácia

od 5,29 % p. a.

Zníženie úrokových sadzieb sa dotkne aj Hypotekárneho úveru pre mladých. Klienti do 35 rokov tak budú môcť úver na bývanie získať už od 1,29 %. Úrok je zvýhodnený o 3 % p. a., pričom 2 % prispieva štát a 1 % banka.

Úrokové sadzby Hypotekárneho úveru

pre mladých:

Úrokové sadzby od 1. 2. 2010

1-ročná fixácia

od 1,29 % p. a.

3-ročná fixácia

od 1,49 % p. a.

5-ročná fixácia

od 1,69 % p. a.

Najpopulárnejšia je 3-ročná fixácia

Klienti Slovenskej sporiteľne v súčasnosti pri úveroch na bývanie najčastejšie využívajú 3-ročnú fixáciu úrokových sadzieb, čo je posun oproti minulosti, keď prevažovali jednoročné fixácie. „Klienti teraz dostávajú úver za výhodných podmienok a je teda logické, že si ich chcú udržať na čo najdlhšie.“, vysvetľuje Michaela Trojčáková. Keďže sadzby sú dnes aj z historického pohľadu pomerne nízke, banka klientom odporúča zvážiť fixáciu aj na dlhšie obdobie, napríklad 5 alebo 10 rokov.

Sporiteľňa v úveroch na bývanie rástla

Kým v roku 2009 slovenský trh s úvermi na bývanie mierne poklesol, Slovenská sporiteľňa si posilnila svoju pozíciu a ako trhová jednotka zvýšila objem poskytnutých úverov o vyše 7%. „Najväčší medziročný nárast sme zaznamenali v novembri, kedy bol počet aj objem poskytnutých úverov na bývanie viac ako dvojnásobný“, vysvetľuje Michaela Trojčáková a dopĺňa: „Ku koncu minulého roka bol náš podiel v novoposkytnutých úveroch na bývanie 31%, čo je takmer tretina celého trhu. Aj tento fakt potvrdzuje, že sme tu pre klienta vždy, keď nás potrebuje a teda v dobrých aj v horších časoch.“

Tento text je tlačová správa. Investujeme.sk zverejňuje komerčné oznamy a tlačové vyhlásenia v dodanom znení a nezodpovedá za ich obsah.