Nedeľa 17. decembra. Meniny má Kornélia

Tatra banka úspešne prešla na euro

EURO 05.01.2009 | 17:33 0 Komentárov

Konverzia niekoľkých desiatok systémov prebehla v Tatra banke bez problémov. Prvé eurá vydávali bankomaty 1. 1. 2009 krátko po polnoci a Internet banking bol sprístupnený dňa 3. 1. vo viac ako 24 hodinovom predstihu oproti pôvodnému plánu. Základné služby v pobočkách Tatra banky boli klientom k dispozícii už od 4. 1. 2009.

Ako prvé ukončili konverziu na euro bankomaty a platobné terminály Tatra banky. Prvá platba kartou v eurách úspešne prebehla 1. 1. 2009 o 0:11:36 a prvý výber z bankomatu bol zaznamenaný 25 minút po polnoci. V tento deň už všetky bankomaty Tatra banky vydávali novú menu, pričom počas prvých 4 dní bolo zaznamenaných 76 333 výberov v objeme 7 662 550 EUR (230,8 mil. SKK)*.

Internet banking Tatra banky mohli klienti využívať už v sobotu 3. 1. 2009 vo večerných hodinách. B-mail (overovacia sms) ku kreditnej karte bol aktívny už 1. 1. 2009 okolo poludnia. B-mail k účtu a teda aj k debetnej platobnej karte, ktorá je vydaná k účtu, bol zaktivovaný až po konverzii centrálneho bankového systému, čiže 3. 1. 2009 cca o 22.00 hod.

Vďaka úspešnej konverzii boli už od nedele 4. 1. 2009 klientom Tatra banky sprístupnené v pobočkách všetky služby súvisiace s bežnými účtami a balíkmi služieb (otváranie bežných účtov, vkladných knižiek, terminovaných účtov), transakčnými službami (vklady, výbery, výmena peňazí, vnútrobankové prevody medzi účtami) a štandardnými základnými službami.

Momentálne sa pobočky Tatra banky zameriavajú prioritne na sťahovanie slovenských korún z obehu. Doteraz stiahla Tatra banka z obehu 8 mld. SKK (265,6 mil. EUR)*, z toho približne 15 ton mincí. Počas prvých štyroch dní nového roka si pritom do našich pobočiek prišlo vymeniť slovenské koruny na eurá 43 187 klientov v celkovom objeme 1,4 mld. SKK (46,5 mil. EUR)*. Pre toto obdobie pripravila Tatra banka pre svojich klientov službu Rýchly vkladTB, ktorú doteraz využilo asi 7000 klientov. Prínosom tejto služby je, že klient po vložení hotovosti nemusí čakať na jej spracovanie a zaúčtovanie. V konečnom dôsledku to znamená aj skrátenie obslužnej doby pre ostatných klientov.

Tatra banka zvládla konverziu na euro úspešne a bez problémov. Týmto by sme sa radi poďakovali našim klientom za trpezlivosť a pochopenie počas tohto mimoriadneho obdobia.