Pondelok 11. decembra. Meniny má Hilda

Trh si vyberá oddychový čas

Investície 06.08.2009 | 11:20 0 Komentárov

V stredu sa trhy obchodovali zmiešane: PX 1121 +2,59%, BUX 17603 -0,5%, WIG20 2061 -3,3%, ATX 2338 +0,67%. SPX 1002 -0,29%, Nasdaq 1993 -0,91%. „Prahe sa z CEE darilo najviac Komerční banka rástla +3,95%, NWR +8,99%, Unipetrol +4,42%,“ píše sa v analýze spoločnosti CAPITAL MARKETS, o.c.p., a.s.

V Maďarsku posilnila OTP +1,9%, oslabili ale akcie Mol -2,2%. V Poľsku došlo k najsilnejšiemu výberu ziskov v CEE KGHM -6,01%, TVN -9,19%, PGNIG -4,52%. V Rakúsku po stabilných výsledkoch vyskočili akcie RHI +13,15%, darilo sa aj bankám Raiffaisen bank +3,46%, Erste bank +4,38%.

V Amerike došlo k miernej korekcii po tom čo boli zverejnené dáta o zamestnanosti za jún v súkromnom sektore, -371 tis. oproti očakávanému poklesu o 350 tis. Neskôr boli zverejnené priemyselné objednávky za jún +0,4% čakalo sa -0,8%. „Akcie AIG vyskočili +63% po masívnom uzatváraní shortov a pozitívnych výsledkoch v poistnom sektore,“ uzatvára analýza spoločnosti CAPITAL MARKETS, o.c.p., a.s.

Tento text je tlačová správa. Investujeme.sk zvereňuje komerčné oznamy a tlačové vyhlásenia v dodanom znení a nezodpovedá za ich obsah.