Pondelok 18. decembra. Meniny má Sláva

Trhy sa vrátili k rastu

Investície 09.04.2009 | 10:45 0 Komentárov

Obchodovanie v strede týždňa vrátilo na trhy pozitívnu náladu a po dvoch dňoch poklesu prinieslo zisky. „Pražskej burze sa darilo výborne, keď posilnila až +3,38 %. Hlavnými ťahúňmi indexu PX boli akcie Čez so ziskom 2,2 %, Erste bank +4,16 % a Komerční banka +5,8 %,“ píše sa v analýze spoločnosti CAPITAL MARKETS, o.c.p.,a.s.

Akcie Orca napriek niekoľko krát odsúvaným a slabým hospodárskym výsledkom vzrástli o takmer +10 %. Waršavskú burzu ťahali hore predovšetkým banky, keď Pekao posilnila o +10,6 %, BRE Bank +8 % a BZWBK +6,2 %. Poľský index WIG 20 posilnil o 5,3 % na 1741 bodov.

V Rakúsku stála na čele Erste banka so ziskom 9,5 %. Navýšenie rozpočtu na šrotovné v Nemecku podnietilo silný rast v automobilovom sektore – BMW vzrástlo o +6,2 %, Daimler +7,8 %. „V USA rástol sektor spotrebiteľských služieb +2,4 %, darilo sa aj technológiám +1,7%, naopak ako jediný nedokázal posilniť sektor telekomunikácií a oslabil o -0,65 %,“ uvádza analýza spoločnosti CAPITAL MARKETS, o.c.p.,a.s.