Sobota 23. septembra. Meniny má Zdenka

TS: Bývajte s úvermi, aké tu ešte neboli

BankyBývanie 25.02.2013 | 21:43 0 Komentárov

-Tlačová správa- Úvery na bývanie s bezkonkurenčnými podmienkami – aj tak sa dá definovať najnovšia ponuka od Prvej stavebnej sporiteľne, a. s. Impulz na jej spustenie dal aj mimoriadny záujem o úvery vlani. „Z pohľadu úverov bol pre nás rok 2012 rekordný. Poskytli sme takmer 24 tisíc úverov na bývanie v celkovom objeme 457 miliónov eur. Oproti roku 2011 je to nárast o 15 %. Vieme však, že ekonomické podmienky slovenských rodín, či už mladých, v strednom veku a aj seniorov nie sú ideálne ani v roku 2013. Bývať lepšie a s nižšími nákladmi však potrebujeme každý. Preto chceme zjednodušiť prístup k financovaniu bývania a úverové podmienky neustále skvalitňovať. Prichádzame s novou akciou“, hovorí predseda predstavenstva PSS, a. s., Ing. Imrich Béreš. Akcia potrvá dva mesiace. Klienti ju tak môžu využiť až do konca marca 2013.

Bezkonkurenčná ponuka

Dvoma najväčšími benefitmi novej úverovej akcie sú flexibilita a variabilnosť. Klient sa rozhodne pre ten úver, ktorý mu bude vyhovovať najviac. Obrovským benefitom sú úrokové sadzby už od 1 % ročne. A to tu naozaj ešte nebolo. Flexibilita akcie spočíva najmä vo výbere dĺžky trvania zvýhodnenej úrokovej sadzby, ktorá môže byť 1, 2 alebo 3 roky. V závislosti od toho sa potom mení aj úroková sadzba. Pri najkratšej lehote zvýhodnenia je najlepšia. Pri dvojročnom zvýhodnení je nižšia o 1,5 % a pri trojročnom ide o pokles o 1 %. Akciu môžu využiť všetci, ktorým záleží na svojom bývaní –  súčasní aj noví klienti Prvej stavebnej sporiteľne, a. s.

Napríklad, pri mimoriadnom medziúvere (žiada oň klient, ktorý si v PSS, a. s., nesporil ani nevložil jednorazový vklad) sú akciové úrokové sadzby neodolateľné. A úplne bezkonkurenčné sú pri medziúvere s podmienkami stavebného úveru:

Druh úveru

Rizikové životné poistenie

Neakciová sadzba

Akciová úroková sadzba

zvýhodnenie 1 rok

Medziúver s podmienkami stavebného úveru

nie

5,79 %

1,09 %

áno

5,69 %

1,00 %

Mimoriadny

medziúver

nie

6,49 %

3,49 %

áno

6,39 %

3,39 %

Aktuálne akciové úrokové sadzby sa tak pri úveroch na bývanie od Prvej stavebnej sporiteľne, a. s., pohybujú od 1 % do 5,69 %, čo je pokles oproti tradičným sadzbám o 1 % až 4,69 %. Zvýhodnená úroková sadzba závisí od dĺžky jej platnosti, ktorú si volí klient, ale aj od druhu úveru a platí 12, 24 alebo 36 mesiacov od konca mesiaca, v ktorom bol medziúver schválený.

Prvá stavebná sporiteľňa, a. s., je bankou pre lepšie, kvalitnejšie a krajšie bývanie. Predseda jej predstavenstva Ing. Imrich Béreš dodáva: „Práve preto, peniaze z výhodných úverov môžu klienti použiť na akýkoľvek účel súvisiaci s ich bývaním. Dokonca akciovým úverom môžu splatiť predtým poskytnutý stavebný úver alebo medziúver v PSS, a. s.“

Výška úveru so zvýhodnenou úrokovou sadzbou môže byť až do 170 tisíc eur pre jednu osobu. Až 80 % finančných prostriedkov z úveru môže klient čerpať okamžite.