Nedeľa 24. septembra. Meniny má Ľuboš, Ľubor

TS: Finančná skupina AXA podporí Hodinu Zeme

Poistenie 30.03.2012 | 17:14 0 Komentárov

-Tlačová správa- Viac než na hodinu sa v sobotu 31. marca od 20:30 vypne osvetlenie budov skupiny AXA v Bratislave, v Prahe a tiež v Brne. Aktívne sa tak pripojí k medzinárodnému projektu Hodina Zeme.

Hodina Zeme je celosvetovým happeningom spájajúcim obce, firmy a jednotlivcov, ktorí berú veľmi vážne svoje záväzky voči životnému prostrediu. Najmä si však uvedomujú závažnosť klimatických zmien.

Happening prebieha symbolickým hodinovým zhasnutím svetiel, či už verejného osvetlenia, osvetlenia kultúrnych pamiatok, firiem, alebo vlastných obývačiek. Tento jednoduchý, ale pritom viditeľný čin – zhasnutie svetiel – je signálom pre verejných činiteľov, že je nevyhnutné venovať viac pozornosti ochrane životného prostredia, najmä klímy. Akcia zároveň slúži ako príležitosť prezentácie záväzkov a cieľov v oblasti životného prostredia.
Hodina Zeme sa koná vždy v poslednú marcovú sobotu (tento rok teda 31. marca) od 20:30 do 21:30 miestneho času. Pozitívna vlna tmy tak postupne zasiahne celú planétu. Začne na Fidži a skončí o deň neskôr na ostrove Samoa.

Celosvetovú kampaň realizuje Svetový fond na ochranu prírody (WWF), v Slovenskej republike aktivitu zastrešuje Jaroslav Merc, člen Sekcie ochrany pred svetelným znečistením SAS pri SAV a Slovenského zväzu astronómov amatérov.„Sme radi, že sa môžeme aktívne zapojiť do najväčšej svetovej ekologickej kampane Hodina Zeme. Chceme aspoň takto symbolicky upozorniť, na to, že je nevyhnutné bojovať proti klimatickým zmenám a energetickému plytvaniu. Ambíciou všetkých správnych ľudí je zmeniť svet k lepšiemu. Tieto veci sa nás týkajú, nemali by sme ich ignorovať,“ hovorí Jana Tarčáková Janičová, hovorkyňa finančnej skupiny AXA v SR a dodáva: „AXA aj týmto spôsobom presadzuje filozofiu spoločenskej zodpovednosti. Zvykne sa hovoriť, že Zem nie je na jedno použitie. Pretože už nemáme inú kam by sme odišli. Budeme radi, ak nás v tejto tejto iniciatíve podporíte.“

Tento text je tlačová správa. Investujeme.sk zverejňuje komerčné oznamy a tlačové vyhlásenia v dodanom znení a nezodpovedá za ich obsah. Zverejnením tlačovej správy Investujeme.sk nepotvrdzuje pravdivosť obsahu.