Piatok 20. októbra. Meniny má Vendelín

TS: Každú tretiu platbu kartou na Slovensku urobia klienti Slovenskej sporiteľne, banka im za to vlani vrátila takmer 3,7 milióna eur

Banky 25.02.2013 | 21:55 0 Komentárov

-Tlačová správa- Viac ako 86 miliónov kartových platieb urobili v roku 2012 klienti najväčšej banky na Slovensku. Slovenská sporiteľňa sa tak stala lídrom v oblasti využívania platobných kariet na Slovensku s trhovým podielom 31 % objemu transakcií. Keďže bezhotovostný platobný styk je rýchly, pohodlný a bezpečný spôsob platenia, banka dlhodobo podporuje jeho využívanie aj službou „money-back“. Za platbu kartou vracia klientom na účet od 0,5 až po 1 percento z objemu platieb kartou. V roku 2012 tak vrátila Slovákom vyše 3,7 milióna eur.

Službu „money-back“ alebo „odmena za platbu kartou“ banka poskytuje majiteľom debetných kariet vydaných k Osobnému účtu, Osobnému účtu Exclusive a Osobnému účtu Mladý. Za platby kartou vracia 0,5 % objemu platieb kartou vždy na konci mesiaca. Vďaka tomu si môžu majitelia týchto účtov znížiť poplatok za vedenie účtu až na nulu. V decembri 2012 využilo túto službu až 411 tisíc klientov Slovenskej sporiteľne. Banka im vlani vrátila vďaka plateniu debetkou 3,58 milióna eur.

Keďže odmena za platbu kartou je pre klientov atraktívna, banka sa rozhodla v septembri 2012 ponúknuť túto službu aj držiteľom kreditných kariet. Počas troch mesiacov fungovania tejto služby tak vrátila klientom na účty 70 tisíc eur. Navyše, majiteľ kreditky môže vďaka plateniu kartou získať naspäť zo svojho nákupu až 1 %.

Slovenská sporiteľňa má taktiež dlhodobo najširšiu bankomatovú sieť, keď prevádzkuje takmer tretinu bankomatov na Slovensku. Z celkového počtu 2 509 bankomatov, ktoré boli ku koncu minulého roka na Slovensku v prevádzke, mala najväčšia banka 774.* Do konca roka 2013 ich plánuje mať až 800. Bankomat za rohom znamená pre klienta banky, že šetrí čas aj peniaze, teda je to pre neho výhodnejšie.