Pondelok 23. októbra. Meniny má Alojzia

TS: Poštová banka upozorňuje na šírenie nepravdivých informácií. Banka už podala trestné oznámenie za šírenie poplašnej správy

Banky 15.01.2013 | 21:53 0 Komentárov

-Tlačová správa- Poštová banka považuje za nevyhnutné upozorniť verejnosť na šírenie poplašnej správy, ktorá spochybňuje finančné zdravie a stabilitu banky, významným spôsobom poškodzuje dobré meno Poštovej banky a môže tak u klientov banky ale aj širokej verejnosti vyvolať neodôvodnené obavy a paniku.

Z vyššie uvedených dôvodov sa Poštová banka rozhodla podať trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za poškodzovanie dobrého mena a šírenie poplašnej správy. Banka sa zároveň rozhodla podniknúť všetky právne kroky a vypísať odmenu vo výške 10 000 eur za poskytnutie informácií vedúcich k odhaleniu pôvodcu a šíriteľov tejto poplašnej správy.

Poštová banka zdôrazňuje, že je stabilnou bankou s takmer miliónom klientov. Banka plní a plnila všetky zákonné ukazovatele obozretného podnikania a postupuje v súlade s platnou legislatívou. Ako uvádza auditovaná polročná účtovná závierka, banka dosiahla za prvý polrok 2012 čistý zisk vo výške 18,9 mil. eur a za rok 2012 očakáva zisk vo výške približne 60 mil. eur.