Pondelok 25. septembra. Meniny má Vladislav

TS: Tatra banka s najväčším počtom produktov v private bankingu

Banky 25.02.2013 | 21:50 0 Komentárov

-Tlačová správa- Podľa Euromoney je to na Slovensku práve Tatra banka, ktorá poskytuje svojim klientom najväčší počet produktov v privátnom bankovníctve. Okrem toho získal jej private banking aj ďalšie ocenenia.

Medzinárodný mesačník Euromoney udeľoval ceny za najlepší Private Banking. V rámci regionálnych ocenení udeľovaných za jednotlivé krajiny, sa najlepšie na Slovensku v nasledujúcich kategóriách umiestnil private banking Tatra banky:

Súkromie a bezpečnosť (privacy and security) – Rozsah investičných produktov (range of investment products) – Najlepšie služby pre privátnych klientov s majetkom od 10 – 30 mil. USD (High net worth II)

Tatra banka ponúka svojim klientom viac ako 3 800 investičných produktov. Ako prvá banka na Slovensku ponúkla ešte v roku 2009 obchodovanie s investičným zlatom bez sprostredkovateľa. Od tohto momentu private banking Tatra banky predal investičné zlato v hodnote viac ako 100 mil. USD. Rekordným bol rok 2011, keď predaj investičného zlata presiahol sumu 42 mil. USD.

Medzi ďalšie produktové inovácie patrí služba Wealth managementTB (efektívny systém starostlivosti o finančný majetok), Art consulting (odborné konzultácie v umeleckej oblasti) vrátane aplikácie Art ConsultingTB pre iPad a iPod s funkcionalitou Live náhľad, bezpečnostné schránky (prenájom samoobslužnej bezpečnostnej schránky v nadštandardne zabezpečených priestoroch banky s prístupom 24 hodín denne, 7 dní v týždni).

Postavenie inovačného lídra sme potvrdili aj začiatkom tohto roka, keď sme ako jediná banka na Slovensku priniesli svojim privátnym klientom unikátnu príležitosť vstupu na akciový trh prostredníctvom investičných certifikátov s využitím tzv. „Best Entry“ princípu.

„Veľmi si vážime ocenenie od Euromoney, ktoré reflektuje, že naše vysoké nasadenie v snahe prinášať nové produkty nie je márne. V čase, keď nie je situácia na finančných trhoch príliš pozitívna, majú zaujímavé investičné riešenia doslova cenu zlata,“ vyjadrila sa pri tejto príležitosti Katarína Boledovičová, riaditeľka private bankingu Tatra banky.

V súčasnosti má privátne bankovníctvo Tatra banky viac ako 3 500 klientov a výška klientskych aktív v jeho správe sa pohybuje okolo 1,6 mld. €. Aby sa klient stal privátnym klientom Tatra banky, musí jeho majetok dosahovať 400 tisíc eur.