Piatok 20. októbra. Meniny má Vendelín

TS: Výstavu „O 3 centoch“ videlo viac ako 16 tisíc návštevníkov

Banky 07.12.2012 | 13:06 0 Komentárov

-Tlačová správa- Modernú interaktívnu výstavu pre deti „O troch centoch“ si do Detského múzea SNM prišlo pozrieť počas 6 mesiacov vyše 16 tisíc návštevníkov. Výstava o svete peňazí sa tak zapísala medzi najúspešnejšie projekty múzea. Na Slovensko ju priniesla Nadácia Slovenskej sporiteľne ako súčasť rozvoja finančnej gramotnosti na školách, ktorému sa Slovenská sporiteľňa dlhoročne venuje.

Výstava hravou formou priblížila malým aj veľkým tému peňazí, ich histórie a funkcie ako všeobecného nástroja výmeny, výroby a distribúcie. Zároveň nabádala k finančnej zodpovednosti a učila deti, že nie všetko sa dá v živote kúpiť. Táto putovná výstava, spoločný projekt ERSTE Group, smerovala zo Slovenska do Rumunska, kde ju až do apríla 2013 uvidia návštevníci v Muzeu National de Istorie a Romaniei v Bukurešti.

„Výstava je jednou z mnohých aktivít, ktoré Nadácia Slovenskej sporiteľne realizovala v rámci podpory rozvoja finančnej gramotnosti malých Slovákov. Dobrou správou pre nás bol vysoký záujem o výstavu zo strany základných škôl. Sme presvedčení, že výstava prispela k rozšíreniu vedomostí z oblastí financií práve v tejto cieľovej skupine,“ povedala Marta Krejcarová, riaditeľka komunikácie a sponzoringu Slovenskej sporiteľne.

Tri základné školy vyhrali prehliadku výstavy aj s návštevou hlavného mesta
Nadácia Slovenskej sporiteľne umožnila trom základným školám vďaka víťazstvu v súťaži písania esejí návštevu hlavného mesta a prehliadku výstavy. Účasť v súťaži bola jednoduchá – žiaci napísali esej na tému Moderná rozprávka O troch centoch. Z viac ako 60 doručených esejí odborná porota vybrala tri najlepšie práce, ktorých autori vyhrali pre svoju triedu výlet autobusom do Bratislavy a návštevu interaktívnej výstavy O troch centoch so sprievodcom. Výstavu videli deti zo ZŠ v Rakovci nad Ondavou, Levoče a Zákamenného.

„Chcem sa Nadácii Slovenskej sporiteľne veľmi pekne poďakovať za organizáciu výletu do Bratislavy. Našim žiakom sa to páčilo, boli veľmi spokojní. Väčšina ešte tak ďaleko z domu nebola. Je veľmi fajn, ak nadácie veľkých spoločností takto pomáhajú deťom z regiónov Slovenska. Ešte raz ďakujeme a určite sa naši žiaci zapoja aj do ďalších Vami organizovaných súťaž,“ povedala riaditeľka ZŠ Gašpara Haina v Levoči RNDr. Gabriela Gerčáková.