Piatok 15. decembra. Meniny má Ivica

UniCredit Bank má nového člena predstavenstva a riaditeľa Divízie firemného a investičného bankovníctva

Banky 06.07.2009 | 13:53 0 Komentárov

Novým členom predstavenstva a riaditeľom Divízie firemného a investičného bankovníctva UniCredit Bank sa stal od 1. júla 2009 Miroslav Štrokendl, ktorý doteraz riadil segment stredne veľkých firiem. Jeho skúsenosti a znalosť trhu, ako aj manažérske schopnosti sú zárukou pokračovania úspechov v oblasti segmentu firemného bankovníctva. Miroslav Štrokendl vyštudoval odbor Ekonomika na Slovenskej technickej univerzite. Od roku 1990 sa intenzívne venuje bankovníctvu a jeho začiatky sa spájajú s Poľnobankou.

Podľa Miroslava Štrokendla, UniCredit Bank chce jednoznačne udržať silnú pozíciu vo firemnom bankovníctve na lokálnom trhu. Stratégia pre tento rok je udržať likviditu, koncentrovať sa na nárast depozít a udržanie pomeru medzi vkladmi a úverovaním firemných klientov, ako aj optimalizácia RWA (rizikovo vážených aktív). V oblasti poskytnutých úverov sledujeme viac ich efektivitu ako objemy.

UniCredit Bank patrí k lídrom vo financovaní firiem na slovenskom trhu. Po fúzii UniBanky a HVB Bank sme dosiahli univerzalitu a obsluhujeme všetky segmenty trhu a v tejto tendencii chceme pokračovať. Našou klientelou sú globálne medzinárodné spoločnosti, nadnárodné a zahraničné firmy, stredne veľké firmy, developerské spoločnosti, firmy z oblasti agrobiznisu, ako aj firmy z finančného sektora.

Našou konkurenčnou výhodou je, že sme súčasťou najväčšej bankovej skupiny v strednej a východnej Európe. Vďaka tomu využívame tzv. Global Account Management koncept, ktorý umožňuje harmonizáciu obchodných podmienok a spôsobu obsluhy veľkých medzinárodných klientov. Znamená to, že týchto klientov sme schopní obsluhovať na rovnakej úrovni a rovnakým spôsobom akú sú zvyknutí vo svojich krajinách. Banka má výbornú znalosť lokálneho trhu a dobré postavenie v segmente stredne veľkých firiem a agrárnom sektore.

Tento text je tlačová správa. Investujeme.sk zvereňuje komerčné oznamy a tlačové vyhlásenia v dodanom znení a nezodpovedá za ich obsah.