Sobota 16. decembra. Meniny má Albína

Verný klient v UniCredit Bank s kreditnou kartou ušetrí

Banky 07.04.2009 | 10:24 0 Komentárov

Trh je vo väčšine odvetví nasýtený z hľadiska produktov a služieb, navyše sa spomaľuje spotreba a ekonomický rast. Vernosť, či lojalita klienta sa dostáva stále viac do popredia aj v bankovom sektore. Spokojnosť vlastných zákazníkov je jedným zo základných predpokladov úspechu každej spoločnosti.

UniCredit Bank uvádza na trh „Program pre verných“, ktorého cieľom je priniesť praktický benefit pre svojich klientov, ktorý je v tomto prípade previazaný s kreditnými kartami.

Je štatisticky dokázané, že objem a počet realizovaných transakcií uskutočnených prostredníctvom kariet z roka na rok stúpa. Atraktivitu a komfort bezhotovostného platenia ocenili ľudia na Slovensku najmä po prechode na euro, aby tak mohli predísť plným peňaženkám mincí. Ďalším dôvodom, prečo sa Slováci rozhodujú pre používanie kreditných platobných kariet je aj ich úverová funkcia.

Kreditné karty sú pohodlným prostriedkom na rýchle získanie bezúčelového financovania, kedy si klient  navyše v porovnaní so spotrebným úverom volí výšku splátky na základe svojich aktuálnych finančných možností. Majiteľ kreditnej karty si tak môže sám naplánovať, akú výšku zo svojho úverového rámca pri dodržaní podmienok stanovených bankou zaplatí. V UniCredit Bank bezúročné obdobie, počas ktorého klient môže čerpať svoj úverový rámec na bezhotovostné transakcie i výbery v hotovosti z bankomatov, trvá až 45 dní.

Aktuálna dlžná suma sa začne úročiť až odo dňa splatnosti. Ak klient uhradí celú dlžnú sumu do dátumu splatnosti, banka mu úver vôbec neúročí.

Pri aktívnom používaní kreditnej karty tak môže klient v porovnaní so spotrebným úverom alebo s povoleným prečerpaním na účte výrazne ušetriť na úrokoch.

Navyše, môže významne ušetriť už aj na mesačných poplatkoch za platobnú kartu. Do Programu pre verných sú zapojené fyzické osoby – nepodnikatelia, držitelia kreditných kariet VISA Electron a VISA Classic.

Pre držiteľov kreditnej karty VISA Electron to znamená, že ak ich celkový objem bezhotovostných transakcií za zúčtovací cyklus dosiahol minimálne 159 EUR, bude im mesačný poplatok za hlavnú platobnú kartu vrátený späť.. Minimálny objem bezhotovostných transakcií pre držiteľov karty VISA Classic je stanovený na 359 EUR. Do objemu zúčtovaných transakcií sa započítavajú nielen všetky debetné transakcie hlavnou kartou, ale i dodatkovými kartami. Do objemu transakcií sa nezapočítavajú poplatky ani úroky.

Zúčtovací cyklus trvá od 1. do posledného dňa v mesiaci a po jeho ukončení bude objem zaúčtovaných transakcií uzavretý a nebude ho možné zmeniť. V nasledujúcom cykle sa začína objem transakcií počítať od nuly. Pre klienta to znamená, že prenos debetných transakcií do ďalšieho cyklu nie je možný a takisto nie je možné kumulovať ich počet.