Pondelok 10. decembra. Meniny má Radúz

VÚB a ZMOS podpísali Zmluvu o spolupráci a partnerstve

Banky 23.03.2018 | 11:09 0 Komentárov

Zmluva potvrdzuje záujem o užšiu spoluprácu banky s mestami, obcami a ich organizáciami pri financovaní a poskytovaní bankových služieb.

Medzi klientov VÚB dnes patrí dve tisíc samospráv Slovenska. „Ako partner sme súčasťou najdôležitejších aktivít ZMOS vrátane snemov združenia na všetkých úrovniach a ďalších významných podujatí. Partnerstvo so ZMOS dáva banke silnú podporu v priamej komunikácii aj s regionálnymi združeniami miest a obcí, kde máme priestor hovoriť o konkrétnych potrebách a požiadavkách miest a obcí.

Dnešným podpisom otvárame priestor na pokračovanie a zintenzívnenie obchodných aktivít a rozširovanie vzájomnej spolupráce nielen z pohľadu financovania, ale aj z pohľadu vedenia ich účtov a realizácie ich platobného styku“, uviedol Andrej Viceník, vrchný riaditeľ firemného bankovníctva a člen predstavenstva VÚB banky.

ZMOS združuje viac ako 2750 miest a obcí vrátane mestských častí Bratislavy a Košíc, teda cca 94 % všetkých miest a obcí na Slovensku. Väčšina z nich v rôznom rozsahu a intenzite už s VÚB spolupracuje. Prínos partnerstva s VÚB bankou z pohľadu ZMOS zhrnul predseda združenia Michal Sýkora: „Spolupráca má zmysel, keď je prínosná pre každú stranu. Naša s VÚB bankou je presne taká,“ a ďalej zdôraznil: “V dobrých veciach treba pokračovať a preto očakávam, že aj naďalej budú tento prínos cítiť mestá a obce, ktorých rozvoj potrebuje dobré nápady aj ich financovanie.“

Podpísaná Zmluva o spolupráci a strategickom partnerstve zastrešuje aktivity v priebehu roku 2018. Jej rozšírenie do budúcna bude predmetom ďalších rokovaní.

Tagy VÚB zmos