Pondelok 09. decembra. Meniny má Izabela

VÚB banka spúšťa Google Pay

Banky 11.01.2019 | 12:13 0 Komentárov

VÚB banka rozšírila možnosti platieb mobilom o službu Google Pay, ktorú integruje priamo do svojej mobilnej aplikácie.

„Službu Google Pay sme integrovali priamo do aplikácie mobilného bankovníctva. Vďaka tomu je jej aktivácia jednoduchšia a zákazník má zároveň všetky informácie na jednom mieste,“ uviedla Andrea Šipošová, vedúca oddelenia Kartových procesov VÚB. Funkcionalita sa týka debetných VISA a kreditných kariet Mastercard vydaných bankou.

Prostredníctvom novej služby Google Pay môžu klienti platiť jednoducho, pohodlne a bezpečne na všetkých bezkontaktných platobných termináloch na Slovensku a v zahraničí a tiež na internete, v aplikáciách a to dokonca aj vtedy, keď pri seba nemajú peňaženku či platobnú kartu.

Aktivácia aj samotná platba sú veľmi jednoduché. Priamo v aplikácii VÚB Mobil Banking si zákazník pridá svoju debetnú kartu Visa alebo kreditnú kartu Mastercard do Google Pay a môže hneď začať službu využívať – pri platbe stačí len priložiť mobil k platobnému terminálu. Druhou možnosťou je stiahnuť si priamo aplikáciu Google Pay a urobiť aktiváciu priamo v nej.

Pri platbách do 20 € stačí k platobnému terminálu priložiť mobil s rozsvieteným displejom (nie je potrebné telefón odomknúť ani otvárať aplikáciu). Pri platbách nad 20 € je potrebné telefón aj odomknúť.

Okrem rýchlosti a jednoduchosti je veľmi dôležitým atribútom služby Google Pay práve bezpečnosť platieb. Pri tejto platobnej metóde sa pri platbe u obchodníkov nezdieľa s nikým číslo platobnej karty, pretože pre každú kartu sa vytvorí jedinečné virtuálne číslo účtu takzvaný token, ktorý bezpečne spojí transakciu s konkrétnou platobnou kartou.

Ak dôjde k strate smartfónu s aktivovanou službu Google Pay, je možné tokenizované karty pridané v Google Pay zrušiť. Alebo dokonca na diaľku údaje z telefónu vymazať prostredníctvom služby Nájdi moje zariadenie. Výhodou je, že v mobile sa údaje o karte nenachádzajú, takže nie je potrebné blokovať fyzickú platobnú kartu.

Služba je dostupná pre klientov s mobilnými zariadeniami s operačným systémom Android s verziou Lollipop 5.0 a vyššou a s funkcionalitou NFC.