Pondelok 27. január. Meniny má Bohuš

VÚB banka spúšťa službu Apple Pay

Banky 10.12.2019 | 12:57 0 Komentárov

VÚB banka od dnes rozširuje možnosti platieb mobilom a prináša držiteľom debetných Visa kariet, možnosť platiť pomocou bezkontaktných platieb so službou Apple Pay.

Bezpečnosť a diskrétnosť sú základom pre službu Apple Pay. Pri použití debetnej karty pri platbách cez Apple Pay, nie sú údaje o karte uložené v mobilnom zariadení, ani na serveroch Apple. Namiesto toho má každé zariadenie pridelené unikátne číslo (tzv. Device Account Number alebo token), ktoré je zakryptované a bezpečne uložené v tzv. Secure elemente zariadenia. Každá platba je overená tiež prostredníctvom  jednorázového unikátneho bezpečnostného kódu.

Nastavenie služby Apple Pay ako aj samotné platby sú veľmi jednoduché. Platby s Apple Pay sú podporované na zariadeniach iPhone SE, iPhone 6 a novšie a Apple Watch. Pre nákupy prostredníctvom prehliadača sú tiež dostupná pre iPad Pro, iPad (5. generácia), iPad Air 2 a iPad mini 3 and novšie.

Pri nákupoch v kamenných predajniach, v mobilných aplikáciách alebo u internetových obchodníkov uskutočníte platbu jednoducho overením s dotykovou (Touch ID) alebo tvárovou (Face ID) biometriou. Pri platbe cez prehliadač Safari nie je potrebné manuálne zadávať dlhé prihlasovacie údaje alebo opakovane vypĺňať dodacie či fakturačné údaje.