Piatok 15. decembra. Meniny má Ivica

VÚB banka vyplatí za každé euro jednu korunu

Banky 19.11.2008 | 10:13 0 Komentárov

VÚB banka vyplatí každému klientovi, ktorý vloží koruny na termínovaný EURO flexivklad na 12 mesiacov, jednu korunu za každé euro prepočítané konverzným kurzom. Tento výnos získa klient vopred hneď pri vklade.

EURO flexivklad je termínovaný vklad vedený v slovenských korunách, pri ktorom VÚB banka vypláca výnos vopred. Klient po prepočítaní vkladu konverzným kurzom získa za každé prepočítané euro jednu korunu. Ak napríklad vloží na EURO flexivklad 30 126 Sk, VÚB banka mu okamžite vyplatí 1 000 Sk (33,19 EUR). Tento výnos je čistý a ďalej sa už nezdaňuje. Celý vklad sa navyše bude ešte ďalej úročiť dodatočnou úrokovou sadzbou 0,20% p.a.

„EURO flexivkladom chceme osloviť predovšetkým klientov, ktorí majú svoje úspory doma, aby ich priniesli do banky a zabezpečili si nielen jednoduchú konverziu na euro, ale aj zaujímavý výnos, ktorý budú mať hneď k dispozícii,“ povedala Ľubica Foltánová, riaditeľka odboru Produktový manažment.

Minimálna výška vkladu na EURO flexivklad je 3 000 Sk, pričom jeho otvorenie aj vedenie je úplne bez poplatkov. EURO flexivklad je chránený v rámci Fondu ochrany vkladov.

VÚB je členom medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo, ktorá má zastúpenie vo viac ako 40 krajinách po celom svete. Na Slovensku poskytuje svoje služby prostredníctvom 212 retailových pobočiek, 32 firemných pobočiek a 11 hypotekárnych centier. Banka zároveň prevádzkuje aj jednu pobočku v Českej republike.