Pondelok 23. októbra. Meniny má Alojzia

VÚB dosiahla vlani rast úverov o 17,5 percenta

Banky 23.02.2017 | 13:03 0 Komentárov

„Teší ma, že počas roku 2016 sme úspešne reagovali na nové výzvy bankového sektora, a to tak v zmysle makroekonomických podmienok, ako aj regulačného rámca. Spustili sme viacero projektov v retailovom aj korporátnom segmente, ktoré klienti ocenili. Náš proaktívny prístup priniesol 17,5 percentný rast úverov a 11,8 percentný rast vkladov,“ uviedol Alexander Resch, generálny riaditeľ VÚB.

Ku koncu decembra dosiahol celkový objem úverov 10,7 mld. eur a objem vkladov úroveň 9,6 mld. eur. VÚB dosiahla prevádzkové výnosy vo výške 555,8 mil. eur, vrátane jednorazového príjmu spojeného s VISA transakciou, čo predstavovalo medziročný nárast o 0,5 %.

Celkové prevádzkové náklady vzrástli vďaka odvodom spojeným s reguláciou a personálnym nákladom o 3,4 % na 273,4 mil. eur. Skupina VÚB tak vytvorila prevádzkový zisk vo výške 282,4 mil. eur (-2,1 %) a čistý zisk 156,8 mil. eur (-4,3 %).

Kapitálová primeranosť VÚB je stále silná. V decembri 2016 skupina VÚB dosiahla kapitálovú primeranosť 17,18 %, čím splnila minimálnu úroveň primeranosti stanovenú Národnou bankou Slovenska.

Vybrané finančné ukazovatele z konsolidovaného výkazu ziskov a strát a ostatných súčastí komplexného výsledku:

mil. eur

December 2016

December 2015

Zmena

Prevádzkové výnosy

0,5%

Prevádzkové náklady

(273,4)

(264,4)

3,4%

Prevádzkový zisk pred tvorbou opravných položiek