Piatok 15. decembra. Meniny má Ivica

VÚB je podľa Euromoney Najlepšou bankou na Slovensku

Banky 07.08.2009 | 11:13 0 Komentárov

Všeobecná úverová banka získala prestížne ocenenie Euromoney Awards for Excellence, ktoré udeľuje britský magazín Euromoney. Ten ju označil za najlepšiu banku na Slovensku. Vďaka výsledkom za rok 2008 a za prvý štvrťrok 2009 sa stala najziskovejšou bankovou skupinou v krajine.

,,Som veľmi rád a hrdý na to, že naša banka sa stala najlepším hráčom na trhu aj v týchto časoch. Stále kladieme dôraz na kvalitu našich služieb a spokojnosť klientov, ale aj na systém riadenia rizík v banke. Moja vďaka patrí všetkým zamestnancom VÚB“, uviedol generálny riaditeľ VÚB Ignacio Jaquotot.

Ocenenie Euromoney Awards for Excellence udeľujú novinári a odborníci z časopisu Euromoney. Základom hodnotenia je analýza kvantitatívnych údajov, ale aj subjektívne hodnotenie bánk v krajine. Porota tak hodnotí nielen ekonomické ukazovatele tej ktorej finančnej inštitúcie, ale aj úroveň služieb, modernizáciu, či prístup ku klientom.

Potom čo VÚB dosiahla v roku 2008 historicky najvyšší zisk ostala aj počas prvých troch mesiacov tohto roka aj napriek zhoršujúcim sa ekonomickým podmienkam jedinou bankovou skupinou, ktorej prevádzkový zisk oproti rovnakému obdobiu minulého roka vzrástol, a to konkrétne o 21%. Nikomu z hlavných konkurentov sa podobný úspech nepodaril, naopak tí zaznamenali v sledovanom období pokles zisku.

VÚB je zároveň  najefektívnejšie hospodáriacou bankou na Slovensku. Pomer nákladov a výnosov, ktorý bol v roku 2008 pod úrovňou 50% sa jej ešte podarilo znížiť na 48,9 % v prvom štvrťroku tohto roka.

Okrem udržania špičkovej obchodnej a finančnej výkonnosti však kladie veľký dôraz aj na zodpovedné podnikanie. VÚB je zakladajúcim členom Business Leaders Forum a snaží sa odovzdávať princípy sociálnej zodpovednosti aj ďalším podnikom na Slovensku.

Časopis Euromoney bol založený pred 40 rokmi. Ocenenie najlepším finančným inštitúciám udeľuje od roku 1992 v 110 krajinách sveta na piatich kontinentoch. Zameriava sa najmä na komerčné bankovníctvo a finančný sektor.

Tento text je tlačová správa. Investujeme.sk zvereňuje komerčné oznamy a tlačové vyhlásenia v dodanom znení a nezodpovedá za ich obsah.