Sobota 16. decembra. Meniny má Albína

Novými zástupcami generálneho riaditeľa VÚB Elena Kohútiková a Tomislav Lazarić

Banky 20.11.2008 | 19:37 0 Komentárov

VÚB, a.s. bude mať od februára 2009 dvoch nových zástupcov generálneho riaditeľa. Prvým bude súčasná členka predstavenstva Elena Kohútiková a druhým Tomislav Lazarić. Ten na Slovensko prichádza z Privrednej banky Zagreb, ktorá rovnako ako VÚB, patrí do skupiny Intesa Sanpaolo. Do Privrednej banky Zagreb zároveň odchádzajú dvaja doterajší členovia predstavenstva VÚB – Jonathan Locke a Dinko Lucić.

Elena Kohútiková pôsobí vo VÚB banke ako členka predstavenstva a vrchná riaditeľka Úseku finančných a kapitálových trhov od októbra 2006. Patrí k najväčším odborníkom na problematiku eura na Slovensku. Ako zástupkyňa generálneho riaditeľa bude dohliadať na riadenie skupiny VÚB, konkrétne na oblasť riadenia rizík, financií, IT a vnútorných služieb banky.

Elena Kohútiková sa narodila v Nitre. Vyštudovala Ekonomickú univerzitu v Bratislave a až do roku 1982 pracovala v ZŤS Dubnica, potom osem rokov v Ekonomickom ústave SAV v Bratislave, kde získala aj titul PhD. Od roku 1990 pracovala v Štátnej banke Československej v Bratislave a po vzniku  Národnej banky Slovenska sa v roku 1993 stala vrchnou riaditeľkou ekonomického úseku banky. Rok na to ju už vláda SR vymenovala  za členku bankovej rady NBS. Od marca 2000 – celé druhé  šesťročné obdobie členky bankovej rady –  zastávala post viceguvernérky NBS.

Tomislav Lazarić pôsobí v Privrednej banke Zagreb od roku 1998, v súčasnosti v pozícii podpredsedu predstavenstva. Je zodpovedný za riadenie retailového bankovníctva ako aj riadenie malých a stredných podnikov. Predtým pracoval rok  pre  Raiffeisenbank Austria v Chorvátsku. Na svojom novom poste vo VÚB banke bude zastrešovať obchodné aktivity banky v retailovom a v korporátnom bankovníctve, ako aj aktivity dcérskych spoločností.

Tomislav Lazarić absolvoval strednú školu v americkom Texase a pokračoval v štúdiu na Ekonomickej univerzite v Záhrebe. Štúdium ukončil v roku 1994 s ocenením Najlepší študent v Záhrebe. Stal sa zároveň víťazom Insead Sigma Challenge.

Ich formálne menovania do funkcie ešte podliehajú schváleniu Národnej banky Slovenska.