Piatok 15. decembra. Meniny má Ivica

Zamestnanci AXA Group upísali akcie skupiny za 460 miliónov eur

Investície 19.12.2008 | 00:13 0 Komentárov

36 tisíc zamestnancov AXA Group z 37 krajín sa zapojilo do Akciového plánu 2008 (Shareplan 2008), v rámci ktorého mohli získať nové emitované akcie skupiny za zvýhodnených podmienok. Upísaných bolo viac ako 24 miliónov akcií v celkovej hodnote približne 460 miliónov eur. Na Slovensku investovalo 7 zamestnancov do akcií viac ako 360 tisíc korún. Po ukončení tohtoročného Akciového plánu vlastnia zamestnanci AXA Group 5,84 % základného kapitálu a disponujú 6,42 % hlasovacích práv.

„Ponuku zvýhodneného nákupu akcií využilo 30 % zamestnancov, pre ktorých bola určená. Považujem to za úspech a tiež za dôkaz ich dôvery k AXA Group a jej modelu podnikania. Zároveň sa tým ešte zvýši angažovanosť zamestnancov a ich záujem na čo najlepších výsledkoch skupiny, čo nám pomôže naplniť cieľ projektu Ambícia 2012 – stať sa preferovanou spoločnosťou v oblasti finančného zabezpečenia,“ uviedol Henri de Castries, predseda predstavenstva AXA Group.

Zamestnanci, ktorí sa na Akciovom pláne 2008 zúčastnili, budú mať hlasovacie právo na valných zhromaždeniach skupiny, a budú sa tak môcť priamo podieľať na rozhodnutiach týkajúcich sa ich stratégie. Práva spojené s novými akciami je možné uplatňovať s účinnosťou od 1. januára 2008.

Ponuku akcií pre zamestnancov v rámci Akciového plánu 2008 oznámila AXA Group v auguste tohto roka. Zvýhodnená cena za jednu akciu predstavovala 17,18 eur (80 % z referenčnej ceny) v rámci klasickej ponuky a 18,43 eura (85,85 % z referenčnej ceny) u varianty s pákovým efektom1. Referenčná cena 21,47 eur zodpovedá priemernej cene akcií AXA na parížskej burze od 18. augusta do 12. septembra. Touto emisiou celkový počet akcií tvoriacich základný kapitál vzrástol na 2,089 miliárd kusov ku koncu novembra 2008.