Nedeľa 17. decembra. Meniny má Kornélia

Zmeny v predstavenstve ČSOB Asset Managementu a ČSOB d. s. s.

Penzia 23.01.2009 | 14:36 0 Komentárov

Novým predsedom predstavenstva a generálnym riaditeľom ČSOB Asset Managementu a ČSOB dôchodkovej správcovskej spoločnosti sa stal Vladimír Šošovička.

Mgr. Vladimír Šošovička prišiel do ČSOB banky v júli 1999.   Pracoval na oddelení Finančné trhy – Transactions Monitoring Department . Neskôr sa venoval projektu začlenenia ČSOB Asset Management, správ. spol., a. s. ako dcérskej spoločnosti do skupiny ČSOB. Od roku 2005 pracoval v ČSOB AM ako portfólio manažér. V. Šošovička má 38 rokov, je absolventom Fakulty matematiky a fyziky Univerzity Komenského v Bratislave. Je ženatý a má tri deti.

Predstavenstvo ČSOB AM a ČSOB d. s. s. pracuje v súčasnosti v zložení Vladimír Šošovička, Josef Beneš a Radko Semančík.

ČSOB je jednou z najvýznamnejších finančných skupín pôsobiacich na slovenskom trhu. Klientov obsluhuje prostredníctvom siete vyše 100 obchodných miest. V roku 1999 prešla ČSOB zásadnou zmenou a jej majoritným akcionárom sa stala belgická KBC Bank. KBC Group je jednou z vedúcich finančných skupín v Európe a lídrom na dvoch ťažiskových domácich trhoch, kde pôsobí: v Belgicku a v strednej Európe. Má rozsiahlu sieť privátneho bankovníctva v 8 krajinách západnej Európy . V nedávnej minulosti zrealizovala akvizíciu v Bulharsku, Rumunsku, Srbsku a Rusku. KBC úspešne zavádza bankopoisťovací model zavedený v   Belgicku  v krajinách strednej a východnej Európy. Zamestnáva viac ako 55 000 zamestnancov a obsluhuje 12 miliónov klientov. S trhovou kapitalizáciou 30 miliárd EUR patrí KBC Group medzi najväčšie belgické spoločnosti a vedúce finančné skupiny v Európe.